Hvilken Dagcreme Passer Til Dig?

15 February, 2017 af

Det kan være svært at vælge den rigtige dagcreme, når sortimentet er så bredt. Mange ender med et produkt, som de ikke er tilfredse med.

Det er vigtigt, først og fremmest, at vide hvilken hudtype man har, så dagcremen kan dække de rette behov og virke mest effektivt. Bliver huden fedtet og skinnende i løbet af dagen? Har man tendens til rødmen eller tørre pletter? Føles huden stram? Mange faktorer spiller ind i jagten på den perfekte dagcreme.

 

Tør hud

Det er forskelligt om tør hud mangler fugt eller fedt, og derfor er man nødt til at prøve sig frem med cremer. Tør hud har dog ofte brug for en federe creme, og det er samtidigt vigtigt at holde sig fra udtørrende produkter som indeholder store koncentrationer af alkohol.

 

Sart hud

Sart hud kan være både fedtet og tør, men hvad der kendetegner sart hud er ofte rødme, irritation og kløe. Det er vigtigt at vælge produkter uden parfume som virker beroligende og lindrende uden høje koncentrationer af syre. Kamille og/eller aloe vera er ofte effektivt.

 

Kombineret hud

De fleste oplever nok at have kombineret hud på forskellige måder. Man kan have fedtet hud i t-zonen samtidigt med at huden føles stram med tendens til irritationer andre steder. Her skal man fokusere hudplejen på det problem, der fylder mest.

 

Fedtet hud
Fedtet hud er genetisk og kan ikke reguleres gennem kost. Hudens talgproduktion aktiveres hver 8. time, og det er derfor vigtigt at rense huden både morgen og aften. Derudover skal man tilføre huden fugt for at skabe en balance og evt. matterende creme for at mindske shine.

Vis Skjul kommentarer (0)

Lad os høre din mening..

Your email address will not be published.