Hudpleje ingredienser der virker

12 March, 2018 af

Det kan være en jungle at finde ud af hvad der er godt for huden, hvad er hyaleronsyre, er fugt den rigtige løsning, hvad gør A- og E-vitamin i virkeligheden? Det er nok de færreste af os der egentlig sætter os ind i hvad de forskellige ingredienser i hudpleje produkter, cremer og bodylotions indeholder. Derfor har vi sammenstrikket en guide til hvad de mest almindelige ingredienser gør for kroppen, huden og vores udseende.

Antioxidanter

 

Du er nok stødt på dem i mere end én sammenhæng, men når det kommer til hudpleje, beskytter mod frie radikaler, der er skyld i bla. aldringen af huden. Da antioxidanter kommer fra flere kilder, anbefaler vi også antioxidantrige fødevarer, da en god cocktail af forskellige antioxidanter, skaber et perfekt værn mod de ustabile iltmolekyler. De frieradikaler dannes af miljømæssig påvirkning som rygning, forurening, skidt, tilsætningsstoffer mv. Da huden er kroppens største og et levende organ, er det derfor vigtigt at mindske skaderne med fx. antioxidantrige cremer.


Hyaluronsyre

 

Det naturligt fremkommende proteinstof, Hyaluronsyre findes i næsten alle kroppens celler. Det binder fugt op til 1000 gange dens egen vægt, da det er et vandskabende molekyle, er det den perfekte, naturlige fugtighedsgiver. Da hyaluronsure er fyldstoffet imellem cellerne i kroppen, reducerer det også fremkomsten af fine linier og rynker der reduceres synligt. Mængden af hyaluronsyre falder med alderen, så det er vigtigt vi tilfører huden hyaluron for at genvinde elasticiteten og give intensiv fugt til huden


E-Vitamin

 

E-vitamin er et antioxidant der nedsætter virkningen på de frie radikaler i huden, så huden ikke tager skade. E-vitamin fremkommer også naturligt i kosten, i fx. nødder, frø, hvedekim, spinat og solsikkeolie. Det er et af de kraftigste antioxidanter, der også modvirker solskader, da den til en vis grad absorberer de skadelige stråler fra UV-Lys. Den binder fugten, reparerer huden og beskytter mod de frieradikaler, ved revner i huden på fx hænder og fødder virker E-vitamin helende og opstrammende så huden hurtigere genvinder elasticiteten.


Q10

 

Q10 beskytter vores hud og hjælper energidannelsen i huden og beskytter vores celler. Q10 Coensymet findes naturligt i kroppen og fungerer som antioxidant, der beskytter mod aldring og fine linier og rynker. Da Q10 også er fedt opløseligt, vil det ikke skade at du vælger en federe creme sammen med din Q10 creme for at styrke virkningen. C-vitamin er også meget gode venner med Q10 da den forbedrer evnerne og derved mod aldring af huden. Q10 kan også tages som supplement, til fx. træthed og svækket immunforsvar, da produktionen af Q10 mindskes hele livet.


Glycerin

 

Glycerin, går også under navnet glycerol, er en naturlig komponent i alle olier og fedtstoffer. Glycerin kender du måske bedst fra sæbe, men det binder fugt og hudens fedtceller sammen, så du opnår en blød og fugtet hud. Glycerin er ikke giftig og derfor også velegnet i pleje produkter til baby, da den ikke mister sin kemiske stabilitet i forbindelse med andre stoffer. Glycerin har også en rigtig god effekt på fedtet hud og kan faktisk bruges helt naturligt fortyndet med fx. vand direkte.

Alle ingredienser virker bedst sammen med andre ingredienser, nogle ingredienser dæmper hinanden og nogle forstærker, det er derfor altid værd at kigge på hele ingredienslisten når du vælger hudpleje produkter.

Vis Skjul kommentarer (0)

Lad os høre din mening..

Your email address will not be published.