Det vidste du ikke om Hårvask & Shampoo

9 March, 2018 af

Vi kender det alle sammen, vi har været i bad og både vasket hår, plejet det med balsam og alligevel følelse det ikke 100 % rent som hvis man fx. har fået en hårvask hos frisøren. Håret har som hovedregel ikke godt af at blive vasket for tit og hvis du vænner håret til det vil det være nok med hver 2-3. dag. Det korte svar på spørgsmålet om håret skal vaskes to gange med shampoo ved hver hårvask, er ja.

 

Hvor tit skal håret vaskes?

 

Et normalt hår der vaskes hver dag, kan nøjes med at blive vasket to gange ved samme bad 2-3 gange om ugen. Det der sker når du putter shampoo i håret første gang er, at du fjerner alle de miljøpåvirkninger håret har været udsat for, det vil sige fedt, snavs og stylingprodukter. Det kan være svært, at både få hovedbund og hårstråene rene med kun én omgang shampoo. Når du hos frisøren forkæler dig selv med en styling og en hårvask, vil du også opleve at frisøren vasker dit hår med shampoo to gange. Det gør hun eller han, netop for at have et rent lærred at arbejde med, hvis du får vasket alle rester af hårlak, hårspray, heatprotection, balsamspray mv. ud, får din hovedbund og hårstå, også lov at ånde og derved er det nemmere at style håret og frisere efterfølgende. Hvis du derimod har vendt dit hår til hårvask hver 2.-3. dag, er det vigtigt at du vasker håret 2 gange ved hver hårvask. På den måde sikre du dit hårs naturlige balance bevares på bedst mulige måde og dit hår føles rent og lækkert efter hver hårvask.

 

Shampoo

 

Herudover er det vigtigt hvordan du fordeler din shampoo i håret. Det er nemlig ikke ligegyldigt om du kun får produktet rundt i hovedbunden, eller kun i spidserne. Forskellen på Conditioner og Shampoo er at, hvor imod du godt kan undgå at putte balsam i hovedbunden, skal shampoo rundt i hele håret. Det er vigtigt at du får fordelt shampooen lige, i både nakken, bag ørerne, i spidserne og i hovedbunden for at sikre dig din shampoo har den rette effekt, nemlig at rengøre dit hår. Sørg for at have tid, og den bedste shampoo, til at rengøre og pleje dit hår. Det er vigtigt at du laver cirkulere bevægelser i hovedbunden og sørger for at få produktet til at skumme, så håret skal være rigelig vådt inden start. Det gælder både med skælshampoo, silvershampoo og almindelig shampoo, men der findes også mange produkter der er målrettet til at give dit hår og hovedbund en opfrisker.

 

Hårmasker og hårkure

 

Det næste er hvordan man bruger sin hårkur og balsam. De feste vil nok ty til at bruge balsam først, da det er det naturlige efter shampoo. Men da hårkur er designet til at åbne dine hårstrå og pleje håret i dybden ved at tilføre dit hår intensiv pleje af håret. Hårkur fordels i hele håret, dog ikke i hovedbunden, med mindre det er angivet på produktet. Hårkur skal have lov at virke som det står anvist på produktet, men kan med fordel engang imellem holdes varmt, med en plastikpose og et håndklæde på hovedet. Ligesom vores hud, åbner hårstråene sig ved varme og du får derfor fuldt udbytte af produktet på denne måde. Hårmasker og hårkure, kan anvendes 1-2 gange om ugen og gerne som en fast rutine, for at du bevare hårets naturlige glans og holder det velplejet.

 

Balsam

 

Da hårmasker og hårkurer åbner håret, er det altid nødvendigt at lukke hårståene igen med en balsam. Her er det vigtigt du finder den balsam der passer til netop dit hår, så overvej om du har fint, tykt, lyst, farvet eller skadet hår når du vælger den bedste balsam til dit hår. Produktet ligger nemlig en hinde på håret der sørger for at lukke hårstrået og gøre håret blødt og glat, så det vil føles lækkert og nyvasket i længere tid. Balsam skal bruges i spidserne og hvis du har lagt hår, max 10 cm fra hovedbunden. Da produktet ligger en hinde, vil det også forhindre din hovedbund i at holde sig sund og velplejet med sit naturlige fedtlag, hvis du lukker den inde med balsam.

 

Hårolie og heatprotection

 

Vi anbefaler altid at du påfører håret en god olie i spidserne, der kan pleje dit hår og tilføre håret fugt. Det sted dit hår først tørrer ud og knækker, er for enden af dine hårstå. Så ønsker du et glansfuldt resultat, skal du blot tilføre få dråber, der sørger for at pleje dit hår dagen igennem. Mange tror at olie kun kan tilføres i tørt hår, men faktisk kan det være en fordel at give håret hårolie mens det forsat er vådt. Når først håret tørrer op, vil det miste sin vitalitet og fleksibilitet, så hvis håret tørrer op med olie, vil det blive mindre skadet og være lettere at sætte.

 

Den korrekte rækkefølge er altså:

 

  • Vask håret med shampoo, husk at fordele det i hele håret, 2 gange.
  • Plej håret med hårmaske lejlighedsvist, evt indpakket.
  • Luk hårstråene med balsam, lad det virke 1-2 min.
  • Plej håret med en hårolie eller leave-in-conditioner for et langvarigt resultat

 

God fornøjelse!

 

 

 

 

 

 

Vis Skjul kommentarer (0)

Lad os høre din mening..

Your email address will not be published.