10 Tips mod tørre læber

12 October, 2017 af

 

Hele året er dine læber udsatte, både sol, vind, blæst og sne, kan være hård ved dine læber. Læberne består af væsentlig færre hudlag, end resten af kroppen og har derfor ikke samme fugtbarrierer at stå imod, med. Det er derfor vigtigt at hjælpe læberne på vej, de fleste oplever tørre læber, både sommer og vinter. Læberne er fra naturens side ikke udstyret med fedt, og derfor er løsningen heller ej fedt men fugt. Tørre læber, er næsten lig med vinter og vi har 10 tips der virker! Så her får du redaktionens bedste tips til fyldige, bløde og kysseværdige læber:

 

1. Brug læbepleje til dine læber

 

Egentlig kunne det siges meget enkelt, fordi hovedingrediensen til lækre læber findes ved at pleje læberne. Det handler om at fugte dem gennem dagen, uden at overforbruge. Man kan hurtigt blive læbepomade afhængig og ødelægge den naturlige fugtbarierer, men alt med måde. Så ønsker du bløde læber så brug en god, lækker læbepomade der ikke kun fedter huden men hjælper med at pleje i dybden fx. Eight Hour Lip Balm Repair

 

2. Fugt ikke dine læber med tungen!

 

Det kan virke fristende at blot slikke på læberne for at tilføre dem fugt, men det får den modsatte effekt, fordi vores spyt indeholder enzymer der udtørrer læberne. Så har du fået til vane at slikke på læberne for at undgå de tørrer ud, så udskift din læbepomade til en med kraftig smag eller igen smag, så de ikke er værd at slikke på 😉

 

3. Drik vand, vand og vand

 

Man siger at skønhed kommer indefra og i dette tilfælde kan der være noget om det. Væskemangel og dehydrering bidrager til at kroppen trækker på dens reserver, især ved sygdom hvor vi ikke får meget indenbords. Vand er også godt for huden og for resten af vores krop, så selvom vi har fået tudet ørene fulde – så drik mere vand!

 

4. Læbepomade på – også om natten

 

Vores krop regenererer om natten og opbygger celler, alt imens vi ligger der under dynen og sover. Man trækker vejret mange gange igennem munden om natten, især med tilstoppet næse og det er derfor en god idé at fugte læberne inden sengetid. Så vil du udover at vågne udhvilet også have dejlig bløde læber, lige til at kysse.

 

5. Pil ikke i læberne

 

Hvis du allerede har fået tørre læber, så lad vær at pille i de oprevne læber, men du kan ende med at pille flere hudlag af end du ønsker og derved kan der også opstå betændelse i dine læber. Så brug hellere en læbepomade og lad læberne klare arbejdet når du fx. er i bad hvor de døde flager får hjælp af vandet.

 

6. Brug den rigtige læbepleje

 

Der er mange udmærkede læbepomader på markedet, men lige så mange der er, er vi alle sammen forskellige. Hvis du har et intensivt pleje behov, anbefaler vi en læbepomade med naturlige, plejende og beskyttende oiler. Det kan fx. Være Urtekram læbepomade som er rig på shea butter, kakaosmør og jojobaolie der alle er naturens svar på bløde og fyldige læber.

 

7. Hold dig fra udtørrende drikke

 

Det kan lyde som en kliché at du skal holde dig fra kaffe og alkohol, men i denne sag er der faktisk noget om det. Kaffe og alhohol virker både dehydrerede på dine læber men også din krop generelt. Syreholdige drikke som appelsinjuice, energidrik og sodavand er heller ikke værd at få på læberne, så selvom du hører det tit, så drink vand 😉

 

8. Solcreme på læberne

 

I mangel på bedre, kan solcreme faktisk være ganske udemærket på en varm sommerdag eller en tur på skitur. De fleste solcremer indeholder mange fugtgivende ingredienser, for ikke at tørre huden ud, mens den beskytter mod solen. Dog har vi på Flipsu også læbeopmader med UV-beskyttelse, men frygt ej, hvis du har glemt den en dag sin solcreme kan give dig en hjælpende hånd.

 

9. Hjælper intet af ovenstående?

 

Så overvej om nogle af de produkter du bruger, indeholder ingredienser du ikke kan tåle. Det kan også være at din yndlings lipgloss har en udtørrende effekt, så prøv at udelukke et produkt efter hinanden for at finde kilden. Det kan være du må skifte hele læbeplejeserien ud, men hvis du kan komme de tørre læber til livs vil dit smil takke dig!

 

10. Børst dine læber

 

Hvis skaden allerede er sket og du står på vej ud af døren med sprækker og revner, kan du midlertidigt, rede lidt af resterne. Tag en blød tandbørste med en god fed creme og børst forsigtigt dine læber med den. Herved fjerner du dødehudceller og flager fra læberne. Brug cirkulære bevægelser der øger blodgennemstrømningen og derved opbygningen af læberne. Påfør efterfølgende en god læbepomade og afslut eventuelt med din yndlings læbestift, så er du good to go out, tørre læber er fortid!

Vis Skjul kommentarer (0)

Lad os høre din mening..

Your email address will not be published.